Scandinavisch huis in Didam

Logbouw midden in een traditionele baksteen woonwijk

Scandinavisch huis in Didam

Logs woning, gebouwd in de scandinavische traditie, waarbij de logs zich aan de buitenkant van de wand bevinden. De kruisverbinding blijft zichtbaar, maar vraagt meer onderhoud.
De woning is gebouwd midden in een traditionele baksteen woonwijk, en heeft veel overleg gevraagd met de welstand en gemeente. De vergunning is toch afgegeven,
met als resultaat een prachtige woning, tevreden opdrachtgevers en zelfs een enthousiaste gemeente. (lees quote onder)

Scandinavisch huis in Didam
Jaar: 2010

Locatie:
Didam (gem. Montferland)

Opdrachtgever:
Particulier

Status:
Opgeleverd

Project architect:
Shai van Vlijmen

Aannemer:
Freek Rasing Bouw & Advies

Fotograaf:
Pim Geerts

Overwegingen Welstandscommissie:

” … door de welstandscommissie is geconstateerd dat het bouwplan een afwijkende uitstraling heeft ten opzichte van de bestaande bebouwde omgeving door de veelvormige bebouwingsvormen in combinatie met het afwijkende materiaalgebruik (houten gevels in plaats van de stenen gevels in de omgeving) en dus in strijd met de gebiedscriteria zoals aangegeven in de welstandsnota.

Het kan echter voorkomen dat een bouwplan sterk afwijkt van zijn omgeving en dus strijdig is met de criteria, maar door zijn bijzondere schoonheid wel een bijdrage levert aan de ruimtelijke kwaliteit. In dit soort situaties is het nodig terug te grijpen op de algemene welstandscriteria. Deze criteria richten zich op het vakmanschap van het architectonisch ontwerp, zijn terug te voeren op universele kwaliteitsprincipes en zijn impliciet de grondslag van elke planbeoordeling.
De gebieds- en de specifieke criteria zijn dan ook afgeleid van de algemene welstandscriteria zoals …

De welstandscommissie is van mening dat de afwijkende architectuur, waar hier voor gekozen is, juist een positieve bijdrage levert aan de bestaande
bebouwde omgeving en sterker nog: een meerwaarde bezit … “

Voor- en achtergevel 

 

Recensie Loghuis Didam

…het is licht, warm en heeft fijne ruimte.

‘Eindelijk is het dan toch misschien gelukt om mijn waardering uit te spreken en op papier te schrijven over jouw samenwerking voor en tijdens de bouw van ons huis. We zijn daar hier bij ons heel goed over te spreken en dan spreek ik ook namens mijn zoon die het hele huis heeft gebouwd…

De samenwerking was prima en we hebben het huis gekregen zoals wij dat voor ogen hadden. Het bevalt ons prima, het is licht, warm en heeft fijne ruimten.

Je mag ten alle tijden bij ons komen kijken met mensen die interesse hebben.
We zullen zorgen voor de koffie en tot ziens,

Theo Rasing